Attended robots zijn essentiële onderdelen van het automatiseringsproces op alle levels. Net als andere Robotic Process Automation-oplossingen verminderen attended robots de werklast, stroomlijnen ze het werk en verhogen ze resultaten. Maar hoeveel we ook willen, we kunnen de 100% drempel niet halen om alle bedrijfsprocessen te automatiseren. Toch hebben we mensen net zo hard nodig als robots. En als we deze twee krachten combineren, kunnen we het perfect duo creëren wat uitstekende resultaten levert.

Attended robots werken met menselijke werknemers om de werklast regelmatig of in realtime te delen. Digitale werknemers kunnen repetitieve taken uitvoeren en foutenpercentages verminderen, terwijl menselijke werknemers zich kunnen concentreren op meer beslissend werk. Attended robots verhogen de productiviteit, verlagen het foutenpercentage, optimaliseren processen en verlagen de kosten voor taken die niet volledig kunnen worden geautomatiseerd.

Een mens moet de robot activeren om een taak uit te voeren. Vervolgens voert de robot zelfstandig specifieke taken uit, terwijl de medewerker een strategische, creatieve en goed doordachte beslissing kan nemen. Attended robots zijn vooral geschikt voor frontofficeprocessen. Ze communiceren met menselijke operators op een manier die vergelijkbaar is met het werken met een assistent.

Welk voordeel hebben attended robots voor uw bedrijf?

  • Verbeterde klantenservice. De multitaskingvaardigheden van medewerkers worden vaak maximaal benut in klantgerichte situaties. Ze moeten schakelen tussen meerdere interfaces en systemen terwijl ze reageren op klanten. Dit kan leiden tot problemen die niet altijd werken zoals verwacht. Attended robots nemen gegevensinvoer in realtime van de schouders van werknemers. Zo kunnen ze zich concentreren op klantkwesties en het meeste uit hun communicatieve vaardigheden halen. Het resultaat zal een hogere klanttevredenheid zijn en uiteindelijk een betere reputatie voor het bedrijf.
  • Snel rendement op investering. Ondanks dat het te simpel is en toch veel wordt gebruikt, heeft de stelregel ‘time is money’ zijn kracht niet verloren. Dit zou resulteren in tijdsbesparing wat weer leidt tot financiële besparing. Beide soorten besparingen kunnen worden gezien als kansen om workflows te verbeteren door processen met toegevoegde waarde te introduceren. Ze zijn eenvoudig te implementeren en bieden tijdbesparende voordelen.
  • Niet-intrusief.  RPA is gewoon een upgrade van bestaande processen. Bots zijn ontworpen om specifieke, concrete problemen op te lossen en worden taakspecifiek gebruikt. Ze zijn daardoor eenvoudig te integreren in de bestaande workflow.

Conclusie

Organisaties horen vaak over de verschillende soorten robots die ze kunnen gebruiken voor robotische procesautomatisering. De meest voorkomende zijn attended en unattended robots. RPA wordt vaak gebruikt om repetitieve en grote processen te automatiseren. Veel mensen onderschatten echter de kleine en gerichte automatisering.

De voordelen van attended automatisering zijn bekend bij organisaties die ze met succes hebben omarmd. De beste automatiseringsprogramma’s gebruiken een mix van unattended en attended robots om het meeste uit hun RPA-investeringen te halen. Robots kunnen naast mensen werken in dynamische formaten die de tevredenheid van werknemers en de klantervaring verhogen en een hoger rendement genereren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *