Automatisering van Finance is al populair bij bedrijven vanwege hun nut. De mogelijkheden van Robotic Process Automation binnen de financiele kolom zijn vrijwel onbegrensd en activiteiten zijn in hoge mate automatiseerbaar. Hoe kunnen CFO’s softwarerobots gebruiken om repetitieve taken te automatiseren en bedrijfsprocessen te verbeteren? We kunnen softwarerobots maken voor cross-application taken zoals in- en uitloggen, het kopiëren en plakken van gegevens en het openen van bijlagen, samenvoegen van data etc. RPA is de basis van automatisering binnen Finance en kan, samen met cognitieve technologieën zoals Artificial Intelligence of Machine Learning, het pad naar Intelligente Automatisering leiden.

Hoe werkt het?

Automatisering voor Finance zoals RPA vereisen geen aanzienlijke investeringen vooraf in technologie of dure, hoogopgeleide technische middelen. Elke robot die u krijgt, is verantwoordelijk voor één geautomatiseerd proces en de investeringskosten kunnen eenvoudig worden gekoppeld aan de besparingen die door automatisering worden gegenereerd. Bovendien kan iedereen –CFO of medewerker– gebruik maken van deze automatiseringssoftware, waarvoor nauwelijks IT-ondersteuning nodig is. Robotic Process Automation is gebleken een goede te zijn en verbetert de klantervaring, het vermindert handmatige inspanningen, biedt betere compliance en beperkt risico’s. Deze low-code technologie vereist geen extra infrastructuurkosten.

Wat kan RPA voor uw Automation Journey betekenen:

  • Schaalbaarheid: RPA stelt bedrijven in staat om hoge volumes tijdens piekuren te beheren. Ze kunnen meer robots toevoegen om elke situatie aan te pakken en in recordtijd te reageren. Het zal hen in staat stellen om strategieën te creëren om hun bedrijf te laten groeien door werknemers te bevrijden van repetitieve taken en hen te betrekken bij creatieve processen en besluitvorming.
  • Verhoogde operationele efficiëntie: het gebruik van RPA om repetitieve taken te automatiseren en maakt organisaties productiever, efficiënter en sneller.
  • Bedrijfsgroei: RPA stelt organisaties in staat om bestaande en nieuwe gegevens te gebruiken om de processen te overbruggen. Deze functie zal leidinggevenden in staat stellen om betere en snellere inzicht te hebben om de bedrijfsgroei te ondersteunen.
  • Efficiëntere implementatie: Robots zijn 24/7 zonder pauze beschikbaar. Ze kunnen menselijke fouten aanzienlijk verminderen en bieden een hoge nauwkeurigheid tegen een lage prijs. Vanwege de lage kennis van coding zijn automatiseringsworkflows eenvoudig in te stellen en te onderhouden.
  • Low-budget: RPA vereist geen substantiële infrastructuuraanpassingen en stelt daardoor bedrijven in staat om hun hard- en softwarekosten laag te houden.
  • Compliance- en risicorapportage: CFO’s kunnen audittrails genereren voor elk proces. Deze functie stelt hen in staat om bedrijfsrisico’s te verminderen en een hogere compliance te bereiken.

Conclusie

Robotic Process Automation is een essentieel onderdeel van de financiële automatiseringsstrategie, waardoor de tijd die nodig is om back-endtaken uit te voeren, wordt verkort. Met RPA-toepassingen voor financiering kunt u factuurverwerking automatiseren, nauwkeurigheid garanderen en fouten voorkomen. Bovendien zal het de maandelijkse kosten verlagen en klanten een sneller en bevredigender serviceproces bieden. Door financiële automatisering toe te passen, optimaliseert u de cashconversie, vermindert u vertragingen bij crediteuren/debiteuren en verlaagt u de voorraadomzet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *