automatiseringssystemen voor verzekeraars

De huidige economische situatie maakt het noodzakelijk dat verdere automatiseren bij verzekeraars nu een prioriteit is. De verzekeringssector is van groot belang voor de samenleving, dus meer dan enige andere bedrijfstak heeft dit marktsegment “the right people” nodig. RPA biedt de mogelijkheid om bepaalde taken over te nemen zodat medewerkers hun mogelijk onbenutte potentieel in te zetten en zo de dienstverlening de verzekeringssector substantieel te verbeteren.

Door haar expertise heeft UiPath RPA gekwalificeerde softwarerobots ontwikkeld om de beste customer experience te bieden. Klanttevredenheid is daarbij een belangrijke prestatie indicator bij bedrijven direct klantcontact, zoals verzekeraars.

De noodzaak van automatiseringssystemen voor verzekeraars

Op dit gebied is elk detail essentieel. Om deze reden kunnen onbewuste menselijke fouten verstrekkende  gevolgen hebben voor uw organisatie maar ook voor de klant. Door repetitieve processen te automatiseren, is het mogelijk deze fouten te elimineren. Bovendien wordt de tijd die nodig is voor het verzamelen en verwerken van gegevens drastisch verminderd. Daarom staan de optimalisatie van  automatiseringssystemen centraal in proces- en prestatiesverbetering.

Binnen verzekeraars is gebleken dat veel gegevens vaak verminkt worden of verloren gaan. En het verzamelen van specifieke gegevens kan vele dagen tot weken duren als dit door een medewerker wordt gedaan. Met behulp van geoptimaliseerde automatiseringssystemen kan deze taak foutloos in slechts enkele seconden plaatsvinden.

Performanceverbetering via administratieve processen

Voor de duurzame groei van de organisatie zijn rapporten en analyses nodig die precies aangeven waar de zwakke punten zitten. Via RPA kunt inzicht krijgen in taken en processen van uw bedrijf, naast de mogelijkheid om processen te stroomlijnen. Zo helpen de geoptimaliseerde automatiseringssystemen om zowel om de productiviteit te verhogen als de verwerking van gegevens te verbeteren.

De meeste administratieve taken binnen verzekeraars kunnen eenvoudig worden geautomatiseerd. De meeste daarvan zijn repetitieve taken die werknemers geen kans geven om een extra waarde toe te voegen aan het bedrijf. Een robot kan deze taken die nodig zijn voor het goed uitvoeren van de activiteit gemakkelijk overnemen en uitvoeren.

Van formulieren tot financiering lijkt een lange weg te zijn, maar voor geoptimaliseerde automatiseringssystemen kan alles in een mum van tijd geregeld zijn. De snelheid van deze automatiseringssystemen vergemakkelijkt processen zoals gegevens registratie, verkoop, distributie, enz.

Softwarerobot, de ideale medewerker

Hoewel dit softwarerobots zijn, kunnen de geoptimaliseerde automatiseringssystemen taken van werknemers uitvoeren, zoals klikken, typen, kopiëren en plakken of zelfs het beantwoorden van berichten en waarschuwingen. En ze worden nooit moe!

Daarom wordt door RPA de activiteit efficiënter en kunnen de werknemers creatieve en waardevolle taken voor het bedrijf uitvoeren. En dankzij de hoge prestaties van geoptimaliseerde automatiseringssystemen zal ook de klanttevredenheid verbeterd worden.

FastPath Automation, een partner van UiPath RPA, heeft expertise in het optimaliseren  automatiseringssystemen voor verzekeraars en onderscheidt zich door zijn kwaliteit. Neem contact met ons op voor meer informatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *