positieve effecten van rpa

De technology-industrie is de afgelopen jaren snel gegroeid met als voordeel een voordeel dat het steeds meer uw medewerkers efficiënter laat werken. De laatste tijd zijn we een situatie terecht gekomen waarin mensen uit sectoren zoals de gezondheidszorg, financiën en human resources de vrees voelen dat robots een risico voor hun job vormt. Uiteraard een perceptie die niet helemaal opgaat, want RPA kan veel meer voor uw bedrijf opleveren.

Wanneer je de term ‘robot’ hoort, kun je je een fysieke machine voorstellen die door de kamer kan bewegen en commando’s kan volgen. RPA is een softwarerobot, een digitale technologie. Het feit dat RPA zal kosten, is een veel voorkomende misvatting. In plaats daarvan stellen ze mensen in staat om zich te concentreren op zinvol werk, terwijl softwarerobots repetitieve monotone taken automatiseren. Automatisering kan de banen van mensen juist ten goede veranderen.

RPA stelt mensen in staat om zich te focuessen een betere klantervaring te creëren en unieke oplossingen te bieden die de waardeverhogend werken. Het stelt werknemers in staat zich te concentreren op taken die creativiteit vereisen en niet op repetitief werk.

RPA essentiële statistieken

Volgens Delloite RPA Survey heeft deze technologie veel voordelen. Gemiddelde 20% van de robots gegenereert in minder dan 12 maanden terugverdientijd van een FTE. Deze efficiency gata hand in hand met het vrijmaken van medewerkers, maar ook verbeterde compliance (92%), betere kwaliteit en nauwkeurigheid (90%), verhoogde productiviteit (86%) en kostenreductie (59%).

Een feit is tevens dat medewerkers ongeveer 10%-25% van hun tijd besteden aan repetitieve computertaken en dus het dagelijkse werk veel plezierigere en toegankelijker kunnen maken door automation via RPA te adopteren.

RPA kan het moreel van werknemers verhogen door een boeiende en productieve werkomgeving te bieden.

Studies hebben aangetoond dat RPA de employee experience kan verbeteren door de werkomgeving te verbeteren en stress op het werk te verminderen. Door bijvoorbeeld RPA in uw organisatie te introduceren, kunt u tegelijkertijd het aantal taken dat uw werknemers uitvoeren vergroten en zorgen voor een betere balans tussen werk en privé.

RPA kan helpen bij het stroomlijnen van interne processen en het versnellen van de bedrijfsgroei.

Automatisering kan ook de productiviteit verbeteren door de bedrijfsvoering te versnellen en de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren. Het kan u helpen beter aan de verwachtingen van klanten te voldoen en uw bedrijf te laten groeien.

RPA vermindert papierwerk en administratieve kosten.

Automatisering kan de efficiëntie van organisatorische functies aanzienlijk verbeteren door overbodige taken te elimineren en het risico op menselijke fouten te minimaliseren.

De positieve effecten van RPA zijn duidelijk in het geval van een van onze partners, Yusen Logistics. Onze softwarerobot bespaarde zeven mandagen per maand, kreeg meer dan 90% automatisering voor sommige processen van de financiële afdeling en verhoogde al met al de tevredenheid en effectiviteit van medewerkers: nul fouten en voldoende tijd voor meer creatieve activiteiten.

Voordelen voor uw bedrijf- een klik verwijderd

Maak uw bedrijf concurrerender en innovatiever met RPA. We leven in een sterk gedigitaliseerde wereld waar technologie bestaande bedrijfsmodellen snel verstoort en de bedrijfsvoering van bedrijven transformeert. Krijg snelheid en groei sneller met onze softwarerobots.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *