callcenterautomatisering

Hoofdstuk 1: Hoe kan je vechten tegen het klanten verlies met behulp van een callcenterautomatisering

Wereldwijd gaan er jaarlijks miljarden verloren als gevolg van slechte klantervaringen en dus klantverlies. Klantverval treedt op wanneer klanten alle verbindingen met een bedrijf verbreken.

Deze klanten hebben na een bepaalde periode geen interactie of kopen niets meer bij een bedrijf. De meesten van hen doen dat nadat ze zich geïrriteerd, gehaast, verwaarloosd, ongelukkig, ontevreden, gestrest, teleurgesteld of gefrustreerd voelen.

Elk bedrijf houdt rekening met de reacties en de gevoelens van de klanten. De klantengevoeligheid speelt een belangrijke rol in het bedrijfsleven.

Vooral in de afgelopen maanden, omdat het dagelijkse paradigma van gedrag, consumptie en uitgaven zo drastisch is veranderd, zijn de gevoelens van klanten van groot belang voor uw bedrijf. Het opwekken van een van de negatieve emoties tijdens de klantervaring kost je reputatie, inkomsten, gemiste kansen en veel hogere kosten om de problemen die na het incident ontstaan ​​op te lossen.

Je vraagt ​​je misschien af ​​wat het verband kan zijn tussen gevoelens en robots

Er zijn veel stappen in de customer care-reis die gemakkelijk kunnen escaleren tot een volledige frustratiestorm, zowel voor de klant als voor de werknemer.

Zoals veel zakelijke goeroes zeggen, leven we in het tijdperk van emoties, van verbinding maken met de bedrijven die de meest wrijvingsloze en een positiever beladen ervaring bieden.

Zoals UiPath stelt in de white paper Think Automation First to Exceptional Customer Experiences, die uitgebreide informatie bevat over callcenterautomatisering. Er zijn wereldwijd naar schatting 14 miljoen contactcentermedewerkers in verschillende sectoren, bedrijven en landen. Hoewel elke branche zijn eigen unieke problemen heeft, zijn de frustraties rond klantcontactcentra wereldwijd voor zowel bedrijven als klanten ongeveer hetzelfde.   

callcenterautomatisering call center automation

De optimale oplossing is callcenterautomatisering met UIPath-softwarerobots

Callcenterautomatisering (Call center automation) is een cruciale stap voor verhoogde efficiëntie van werknemers, optimale klanttevredenheid en een verbeterde operationele winstgevendheid.

Business proces management (BPM) zal een rol spelen, maar de hoge mate van repetitieve taken binnen klantenservicecentra betekenen dat automatisering de beste impact zal hebben.

RPA helpt bedrijven bij het automatiseren van handmatige, repetitieve procedures die leiden tot de versnelling van elektronische transformatie, hogere inkomsten en productiviteit, compliance, enz.

De callcenterindustrie heeft altijd geworsteld met veel repetitieve en vervelende taken die nodig zijn, maar zelden echte besluitvorming vereisen

De buitensporige omvang van deze op regels gebaseerde werken in de callcenters betekent dat automatisering een aanzienlijk effect zal hebben, waardoor de algehele ervaring voor zowel callcentermedewerkers als klanten wordt verbeterd

Volg onze blog, we hebben een reeks artikelen opgesteld die zijn gericht op verschillende procedures die met RPA zullen worden geautomatiseerd, in veel industrieën, te beginnen met de callcenters en klanten ondersteuning afdelingen.

Het volgende artikel gaat over het identificeren van het proces waarbij de robots de klantreis zullen ondersteunen.

FastPathAutomation, Silver Partner van UiPath voor Nederland, helpt u uw mensen gelukkig te houden en uw bedrijf te laten bloeien. Ontdek hoe u dit kunt doen.