cognitieve technologieën

Robotic Process Automation en cognitieve technologieën, welke al in veel industrieën over de hele wereld toegepast worden, hebben zowel bedrijfsprocessen als customer experience verbeterd.

RPA is in de kern een technologie die repetitieve, alledaagse of op regels gebaseerde taken automatiseert die anders veel menselijke inspanning zouden vereisen. Het enige nadeel van die technologie is dat RPA op zichzelf niet intelligent is. Om intelligent automatisering echt te stimuleren, moeten bedrijven RPA met cognitieve technologieën zoals kunstmatige intelligentie en machine learning (ML) convergeren. Deze combinatie zal de vaardigheid van de RPA verbeteren met de denkvaardigheden van AI die menselijk gedrag imiteren.

Zodra organisaties Intelligent Automation hebben geïmplementeerd, kunnen ze een pad uitstippelen naar hyperautomatisering. Automatisering kan dus complexe en risicovolle activiteiten in de hele onderneming uitvoeren.

Hoe werkt Intelligent Automation?

Intelligente automatisering kan taken voltooien die creativiteit, intuïtie, oordeel of probleemoplossing vereisen. Snelle ontwikkelingen in kunstmatige intelligentie stimuleren de ontwikkeling van nieuwe cognitieve technologieën met mensachtige vaardigheden zoals herkenning van handschrift, identificatie van afbeeldingen en natuurlijke taalverwerking. In combinatie met krachtige analyses en Robotic Process Automation kunnen deze cognitieve technologieën intelligente automatiseringsoplossingen creëren die mensen helpen bij niet-routinematige taken of ze volledig automatiseren.

Drie use cases van Intelligent Automation

· Efficiëntie in de backoffice verhogen

AI-verbeterde RPA stelt organisaties in staat om real-time voorraadbeheer te automatiseren. Deze robot heeft toegang tot de CRM van het bedrijf en kan voorraadgegevens extraheren. Vervolgens kan het een ML-model gebruiken dat de verkoopcijfers van volgende week voorspelt. Zodra het de voorspellingen heeft berekend, zal de robot een mens op de hoogte stellen van de toekomstige behoefte aan inventaris. De mens moet dan de inkooporder aan de bot geven om de bestelling te plaatsen.

· De klantervaring verbeteren

Cognitieve robots zijn er al in geslaagd om customer experience-gerelateerde bedrijfsproblemen op te lossen. Dit jaar verwacht Gartner dat 70% van de klantinteracties betrekking zal hebben op cognitieve technologieën zoals ML.

Organisaties kunnen conversational agents gebruiken om robots op intelligente wijze de intentie van de klant te laten begrijpen. Ze werken met back-end bedrijfssystemen om hun vragen en claims snel op te lossen en de klantervaring aanzienlijk te verbeteren.

· Verkoopmogelijkheden maximaliseren

RPA kan, naast AI, worden gebruikt om verkoopteams in alle sectoren te helpen door cognitieve robots in te zetten die voorspellende analyses kunnen uitvoeren met behulp van Machine Learning-modellen en nieuwe gegevens kunnen genereren die toekomstig marktgedrag voorspellen.

Organisaties kunnen Intelligent Automation gebruiken om uitkomsten te voorspellen. Ze kunnen dan de beste manier van handelen plannen. Met data kunnen robots leads identificeren die het meest waarschijnlijk zullen converteren.

RPA is de eerste mijlpaal op het gebied van intelligente automatisering.

Robotic Process Automation kan repetitieve taken uitvoeren, zoals gegevensinvoer of ander papierwerk. AI of andere cognitieve technologieën verbeteren deze technologie vervolgens. Intelligente automatiseringssystemen kunnen dus redundante, op regels gebaseerde taken automatiseren met behulp van zeer gestructureerde gegevens. Bovendien kan het waardevolle informatie uit ongestructureerde gegevens halen en meer leren over een proces door meer gegevens te begrijpen. Maar het belangrijkste feit is dat RPA de basis is van alle Intelligent Automation-systemen.

Neem contact met ons op als u de eerste stap naar Intelligente Automatisering wilt zetten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *