Yusen Logistics

Yusen Logistics is een wereldwijd georganiseerd supply chain & logistics-bedrijf wat verzending en luchtvervoer, opslagdiensten, distributie en supply chain management biedt. Het bedrijf opereert vanuit alle continenten om zo efficiënt mogelijk te kunnen zijn voor haar klanten.

Motivatie voor verandering

Christian Knaeps, verantwoordelijk van Net Working Capital binnen Yusen Logistics Benelux, en zijn collega’s besteden maandelijks enkele dagen aan het uploaden van bestanden naar een Power BI. Deze BI tool genereert AP / AR-rapporten voor de 255 locaties wereldwijd. Gedurende ten minste twee dagen zijn medewerkers van de financiële afdeling bezig met het verzenden van de statements naar de afdelingen van de verschillende locaties wereldwijd.

Gewenste oplossingen

Na het bestaande proces te hebben begrepen, konden we een oplossing bedenken en zou het proces in twee delen worden verdeeld. In het eerste deel worden de ERP-bestanden opgehaald, opgeslagen op een bepaalde locatie en door de robot in de BI-tool geladen. Deel twee begint met de bestanden die worden gearchiveerd en per e-mail naar alle 47 landen worden verzonden. Tot slot ontvangt de financieel manager via e-mail een bevestiging van de succesvolle verwerking.

De tijd die werd besteed aan het verzenden van rapporten veranderde in minuten, waardoor werknemers meer tijd hadden om zich te concentreren op andere taken.

Resultaten die boekdelen spreken

We hebben de gegevens geanalyseerd na de implementatie van onze oplossing en hier zijn de voordelen:

Conclusie

In het financiële domein kunnen veel activiteiten worden geautomatiseerd met behulp van RPA. FastPath Automation helpt u uw werk en repetitieve taken te stroomlijnen, fouten te elimineren en kosten te minimaliseren.

Mening van de klant

Christiaan Knaeps, die als eerste de stappen van automation via RPA binnen Yusen zet, geeft aan dat het opzetten van RPA een leerrijk en boeiend proces is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.