In 2020 was de wereldwijde logistieke markt volgens Statista bijna 8,6 biljoen USD waard. Europa was verantwoordelijk voor ongeveer 1,5 biljoen USD van som geld. Hoeveel transportopdrachten waren er? En hoeveel daarvan worden nog handmatig verwerkt?

De gemiddelde verwerkingstijd (AHT) van een order is ongeveer 2 minuten per document. In termen van Loon zijn de kosten een equivalent van 1,50 – 2,00 € per verwerkt document. De transportopdrachten zijn er in verschillende vormen, maten en formaten (e-mail, .txt, .csv, enz.), Maar de meest voorkomende is de native PDF. Het vooraf bepalen van een vaste template en mapping per type document resulteert in hoge ontwikkel- en onderhoudskosten.

Om dergelijke situaties te voorkomen, heeft FastPath Automation een nieuwe oplossing ontwikkeld – Doc2Data.

robot
Doc2Data

Wat is Doc2Data?

Doc2Data is een nieuwe geautomatiseerde, door de klant bediende RPA oplossing die is ontwikkeld om transport- en logistieke bedrijven te helpen. De oplossing maakt het mogelijk om het laden van digitale documenten (transportopdrachten) in het platform te herkennen en te verwerken om de benodigde gegevens voor uw TMS/ERP te extraheren. En dat voor een “paar dubbeltjes” per document in een pay-per-use afrekenmodel zonder ondergrenzen of langdurige contracttermijnen.
Kortom, Doc2Data is:
 • Een door de klant bediende oplossing
 • Automatiseert orderverwerking
 • Maakt het mogelijk om portals te definiëren, in kaart te brengen en te verwerken
 • Documenten uploaden of e-mailen
 • Handmatige of geautomatiseerde validatie van documenten
 • Automatisch uploaden in het Enterprise Resource Planning-systeem of het Transport Management System
 • Compatibel met XML
Doc2Data 1.1
robot 2

Op zoek naar een geautomatiseerde oplossing om uw transportopdrachten te verwerken?

Haal Doc2Data!

Hoe werkt het?

Doc2Data engine

De transportorder wordt per e-mail of een ander type systeem ontvangen. Vervolgens uploadt u het naar de Doc2Data-portal.

Na het uploaden werkt de Doc2Data-engine aan het extraheren van de vooraf ingestelde informatie, het definiëren van het type document, het toewijzen, verwerken en vervolgens transformeren in een XML-volgorde.

De XML-order wordt vervolgens via SFTP of ander kanaal naar de ERP- of TMS-systemen van de klant verzonden.

 

Wat is een XML-bestand?

Een XML-bestand kan worden omschreven als een bestand met uitbreidbare opmaaktalen. Het organiseert gegevens voor opslag en transport.

Er zijn twee soorten tags in een XML-bestand: tekst en tags. De gegevensstructuur wordt geleverd door de tags. Deze tags omringen de tekst van het bestand dat u wilt opslaan. Ze houden zich aan gedefinieerde syntaxisrichtlijnen. Een XML-bestand, een standaard tekstbestand, gebruikt aangepaste tags om de structuur en het transport van het document te beschrijven.

 

Wat is SFTP?

Secure File Transfer Protocol (SFTP) is een protocol waarmee grote bestanden veilig kunnen worden overgedragen via internet. SFTP is nuttig in elke situatie waarin bescherming van gevoelige gegevens noodzakelijk is.

Voordelen van Doc2Data

 • 80% loonsverlaging/verwerkt document

 • 1,5-2,0 minuten opgeslagen/verwerkt document

 • Betere kwaliteit, snelheid en tevredenheid (klant en medewerker)

 • Bevrijd menselijk potentieel

 • Pay-per-Use zonder volume- of termijn verplichtingen

Doc2Data benefits
robot 2

Automatisering voor orderverwerking?

Haal Doc2Data!