Logistieke automatisering geeft een grote, misscheine wel essentiële kans voor modern supply chain management. Organisaties kunnen hun activiteiten automatiseren om zo op te schalen, inefficiënties te verminderen en in te zetten middelen te maximaliseren. Deze voordelen kunnen worden bereikt tegen een fractie van de kosten van het handmatig uitvoeren van deze activiteiten.

Dit betekent dat u proactiever kunt zijn in het beheren van uw supply chain en minder correctief (foutkosten) hoeft op te treden. Daarnaast zijn de verwachtingen dat de teogevoegde waarde van automatisering in de logistiek in waarde blijft  groeien.

Hoe helpt automatisering de logistieke sector?

Automatisering is van belang zowel voor mensen op kantoor of in een magazijn. Bedrijven die automatisering omarmen, vervangen werknemers niet door robots. In plaats daarvan wordt potentieel vrijgemaakt en wijzen ze werknemers toe aan nieuwe taken die nauwe samenwerking en nieuw onderhoud vereisen. Machine learning is een voorbeeld van een nieuwe technologie welke intelligente verwerking van documenten ondersteunt en inmiddels in steeds meer logistieke bedrijven wordt toegepast.

Logistieke automatisering is nu een topprioriteit voor CEO’s geworden vanwege het tekort aan arbeidskrachten, de toegenomen vraag van onder meer online retailers en technische vooruitgang.

Bent u klaar om uw automatiseringstraject te beginnen?

WIJ ZIJN SILVER UIPATH-CERTIFICAAT

Logistieke automatisering – het oplossen van de belangrijkste uitdagingen van de industrie.  – Use cases

Efficiënt asset management

Geautomatiseerde tracking van voertuigen, zendingen en andere activa kan snel arbeidsintensief worden. Het is moeilijk om informatie zoals ophaaltijd, afleverlocatie en huidige status te delen met klanten, leveranciers en werknemers.

Houd automatisch de status van het item bij.

RPA biedt oplossingen voor achtergrondcontroles en rapportage over de verzendstatus. Het werkt ook transportbeheersystemen (TMS) bij en houdt klanten op de hoogte met naadloze trackingsynchronisatie. Klanten kunnen indien nodig eenvoudig verzendgegevens extraheren.

Informatie effectief opslaan

De logistieke sector staat voor een grote uitdaging in het onderhouden van coherente, betrouwbare en gemakkelijk toegankelijke documentatie. Gegevens van verschillende gegevenspunten worden mogelijk niet altijd opgeslagen in compatibele bestandsindelingen, wat leidt tot problemen met integratie en rapporten die moeilijk te lezen zijn, niet alle details bevatten of te laat aankomen.

Nauwkeurige gegevensverzameling

RPA biedt geautomatiseerde oplossingen voor het verzamelen van krediet, het verwerken van facturen, het bijwerken van elektronische gegevens en het beheren van audittrails. De transactiesnelheid wordt sterk verbeterd door nauwkeurige documentatie op het juiste moment en de juiste plaats beschikbaar te hebben.

Automatisering in de Logistieke sector

Gegevens ontsluiten

Het is een tijdrovend proces dat veel moeite kan kosten. Er zijn veel kansen op menselijke fouten wanneer de gegevens van een bedrijf verweven zijn met nieuwe informatie van klanten. Deze gegevens kunnen worden gebruikt om processen te optimaliseren en betere strategieën te bouwen als deze op de juiste manier zijn gestructureerd en geanalyseerd.

Met RPA kunt u diepgaande inzichten verzamelen

Logistieke automatisering stelt bedrijven in staat om de registratie van gegevens te automatiseren. Dit omvat het extraheren van essentiële informatie uit e-mails en het toepassen ervan op klantprofilering, betalingsverwerking, orderbeheer en het volgen van hun voortgang. Vervolgens kunnen gegevens worden georganiseerd voor eenvoudige integratie en verdere analyse.

Op zoek naar een geautomatiseerde oplossing om uw bestellingen te verwerken?

WIJ ZIJN SILVER UIPATH-CERTIFICAAT

De belangrijkste voordelen van RPA voor de logistiek

Opschaling van de werking

Deze innovatie is een kosteneffectieve manier om uw operationele capaciteit te vergroten en uw propositie te versterken (uit te breiden).

Verlaag de kosten

De efficiëntie en snelle ROI van RPA, mogelijk gecombineerd met Artificial Intelligence of Machine Learning, maken het een uitstekende optie om 25% tot 80% te besparen op uw huidige bedrijfskosten.

Processen versnellen

Zorg voor een digitaal personeelsbestand dat 24/7, 365 dagen per jaar werkt en geen fouten maakt.

Foutkostenreductie

Het verzenden van goederen over lange afstanden kan leiden tot kostbare fouten. Deze fouten kunnen leiden tot een stijging van de verzendkosten en overmatige voorraad. Onjuiste planning en coördinatie kan ook leiden tot dure boetes voor documentatiefouten. Dit kan zowel het logistieke bedrijf als de klant schaden.

Automatisering in de Logistieke sector 1.1

Begin uw logistieke automatiseringstraject met ons!