logistieke automatisering

Wist je dat robots al worden ingezet binnen transport en logistiek?

Nee, we hebben het nog niet over fysieke robots die auto’s kunnen besturen. Het gaat om de softwarerobots, die de processen vereenvoudigen en die de transport- en logistieke sector verder in gang zetten.

Door zijn efficiëntie heeft Robotic Process Automation de meeste sectoren snel geïnfiltreerd, ook transport- en logistieke automatisering is er mee geholpen. De Covid-19-pandemie heeft de e-commerce gestimuleerd, dus de activiteiten van transport- en logistieke bedrijven zijn het afgelopen jaar sterk toegenomen. Bij veel van deze organisaties is de administratieve druk alleen maar groter geworden. RPA is een handige tool in bedrijfsoptimalisatie, die eentonige taken veel sneller en kwalitatief uitvoert dan werknemers.

Automatisering in Transport- en Logistiek stimuleert de versnelling van uw bedrijf

Elke dag zijn we gewend om tientallen bezorgauto’s of vrachtwagens te zien. Maar velen van ons weten niet dat veel procedures en administratieve handelingen elk transport mogelijk maken. De druk om handelingen uit te voeren leidt al snel tot schadelijke fouten(kosten. Automatisering is daarbij een eenvoudige stap en zorgt ervoor deze handelingen snel en foutloos worden uitgevoerd.

Softwarerobots leren steeds meter de handelingen achter de computer te imiteren. Zo kunnen ze nu worden geprogrammeerd om documenten te voltooien, te klikken, allerlei informatie te vinden, over te nemen en te sorteren.

De voordelen van automatisering in transport en logistiek

RPA leidt tot financiële voordelen

Het invullen van formulieren, data entry in systemen, sorteren en ordenen, het bijhouden van nauwkeurige rapporten zijn zaken die RPA kan vereenvoudigen. Concreet heb je niet langer een aantal  medewerkers nodig om deze taken uit te voeren, maar alleen een softwarerobot. De robot wordt niet moe of ziek, neemt geen pauzes en het belangrijkste – je hoeft zijn salaris niet te betalen.

Volgens McKinsey hebben de e-commerce voorspellingen voor de komende vijf jaar in slechts een paar maanden plaatsgevonden. De transport- en logistiek sector is daardoor voor veel uitdagingen komen te staan. Fouten, die, indien niet onmiddellijk verholpen, leiden tot meerkosten. Verkeerde informatie kan het begin zijn van een extra kostenlawine en omdat je de menselijke natuur niet makkelijk kunt veranderen, is het moeilijk om deze fouten te verminderen. Door automatisering vermindert u ze niet alleen, maar u elimineert ze helemaal. Zo ontdoet u zich van financiële verliezen veroorzaakt door onvrijwillige menselijke fouten. In plaats daarvan maakt meer marge kunnen medewerkers creatievere activiteiten ondernemen.

RPA verhoogt de controle over de organisatie

In de transport  en logistiek sector gaat meer dan alleen om laden en vervoeren van goederen naar klanten. Elk transport brengt een reeks verantwoordelijkheden en bijbehorende informatie met zich mee. Voor strikte organisatorische controle heeft u al deze informatie nodig. Gezien de omvang van de aantallen is deze taak minimaal uitdagend of bijna onmogelijk voor een persoon.

Transport- en logistieke automatisering biedt het voordeel van meer controle over het bedrijf. Onze robot Fast slaat alle verwerkte gegevens op in rapporten. Deze informatie is 24/7 voor u beschikbaar. Zo kunt u bijvoorbeeld punten identificeren te verbeteren. Ook een reden waarom automatisering de productiviteit van hele bedrijf kan verbeteren.

RPA verbetert klantenservice

De klant is koning! Omdat ze inkomsten genereren, is het verbeteren van de customer experience een van de belangrijkste aandachtspunten. Ook hier is de inzet van RPA op velerlei manieren mogelijk. Onze robot Fast helpt u te reageren op de verzoeken van uw klanten. Of het nu gaat om moeilijk te vinden informatie (centraal klantbeeld), fulfilment aan te sturen of een complex leveringsrapport, het is klaar in luttele seconden.

De automatisering draagt ook bij aan de snelheid van leveringen. Zodra de papieren klaar zijn, kan het transport weg. Snelle levering verhoogt de tevredenheid van uw klanten. Zowel nieuwe als trouwe klanten profiteren van deze verbetering. Het verhogen van de snelheid en kwaliteit van de diensten zal leiden tot een grotere tevredenheid en afhankelijkheid door de klant en een hogere omzet.

Conclusie

De hele transport- en logistieke sector bestrijkt vele branches. Softwarerobots zijn op de markt verschenen om repetitieve en eentonige processen te vereenvoudigen. De resultaten zijn reeds merkbaar  na de eerste maanden van implementatie – bedrijven verdienen aanzienlijke in tijd en geld. En het allerbelangrijkste is: medewerkers niet meer als robots hoeven te werken!

Onze Fast softwarerobot past zich aan uw bestaande bedrijfssoftware oplossingen aan. U hoeft geen technische upgrades uit te voeren voor implementatie. Ongeacht de grootte van uw bedrijf is de druk op het proces geen probleem. Fast neemt graag de eentonige taken van zoveel als mogelijk medewerkers over!

Wilt u uw bedrijfproces optimaliseren met Fast? Neem contact met ons op!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *