marketingautomatisering

Moeten marketingteams voortdurend de nieuwste uitdagingen in de markt aan kunnen en zich aanpassen aan de modernste marketingautomation tools. Het onvoorspelbare marketinglandschap leidt mogelijk tot verspilling van tijd en energie, dus automatisering heeft hier zeker zijn plek.

Marketing is een breed werkveld waarin zowel strategie als creativiteit wordt gecombineerd. Marketingautomation is een tool wat helpt bij het genereren, nurture, scoren en meten van ROI. Naarmate een organisatie in complexiteit en omvang groeit, kan automatisering tijd en geld besparen. Een systeem wat meegroeit met uw bedrijf, zoals Robotic Process Automation, kan daarin een belangrijke rol spelen.

Hoe kun je marketingautomatisering gebruiken?

Volgens HubSpot meldt 76% van de bedrijven dat ze in 2021 marketingautomationtools gebruiken. Nog verrassender is dat volgens hetzelfde rapport de rest van 26% van plan is om dit jaar softwarerobots te gebruiken voor marketing.

Zoals we eerder aangegeven, zijn de conventionele processen voor automatisering eentonig en repetitief. Toch gebruikt 42% van de marketeers softwarerobots voor het creëren van content. Op basis van strikte regels en toegang tot een breed scala aan informatie, kunnen marketingautomatiseringssystemen in slechts enkele seconden hoogwaardige content genereren. 58% van de HubSpot-rapportrespondenten gebruikt marketingautomatisering voor taakbeheer en 31% gebruikt chatbots.

RPA is al een populaire tool, vooral op het gebied van klantenservice. Robots kunnen direct vooraf gedefinieerde berichten verzenden en verzoeken veel sneller oplossen dan menselijke resources.

De voordelen

1. Tijdsbesparing – Nadat u uw marketingautomatiseringssysteem hebt ingesteld, hoeft u alleen maar te updaten en ervoor te zorgen dat alles goed is geoptimaliseerd. De softwarerobots draaien op zichzelf, hebben alleen regelmatig onderhoud nodig.

2. Genereren van gekwalificeerde marketingleads – Mogelijk kunt u niet elke input die uw bedrijf ontvangt persoonlijk evalueren. U hebt meer tijd om dit proces te verwerken als uw marketingautomatiseringssysteem leads kwalificeert door middel van leadscores. U kunt meer tijd besteden aan het behandelen van leads en het verfijnen van dit proces terwijl het dit proces loopt door een geautomatiseerd systeem te gebruiken dat prospects beoordeelt en een score toewijst.

3. Beheer verkoop– en marketingpartnerships – De ontwikkeling van een werkend leadkwalificatieproces, automatisering van de overdracht van marketing-gekwalificeerde lead (MQL) naar sales-gekwalificeerde lead (SQL) en de samenwerking van zowel uw marketing- als verkoopteam zijn allemaal essentieel voor het succes van uw campagnes. Uw bedrijf kan deze kloof overbruggen door e-mailmarketing te automatiseren. De marketingautomatiseringssoftware maakt de overgang soepeler en stelt uw team in staat om gekwalificeerde leads om te zetten in klanten.

4. Personaliseer de buyer journey – Marketeers kunnen hun strategieën aanpassen om de veranderende consumentengewoonten bij te houden. Dit is dus het moment waarop marketingautomation haar intrede doet. Automation stelt u in staat om gepersonaliseerde journeys te maken met behulp van segmentatie en downloads van inhoud bij te houden. U kunt ook leadscoresystemen en beoordelingssystemen gebruiken om meer prospectinformatie te verzamelen, wat voor een betere targeting zal zorgen. Met deze strategie kunt u de juiste inhoud op het juiste moment aan de juiste koper aanleveren

5. Besteed effectiever – Marketingautomationsoftware kan u helpen leads vast te leggen, ze te evalueren, hun gedrag te analyseren en uw marketing-ROI te verhogen. Zorg ervoor dat u verschillende platforms uitprobeert voordat u een aankoop doet. Die zorg er ook voor dat u rekening houdt met de tijd en moeite die nodig is om kennis over te dragen en het systeem te organiseren.

6. Makkelijker schaalbaar – U wilt niet achterblijven bij uw concurrentie op het gebied van groei. Marketingautomationprocessen zijn essentieel voor het creëren van een schaalbare marketingstructuur. Dit probleem kan kostbaar zijn in tijd en geld. Het is dus noodzakelijk om geautomatiseerde processen te hebben om de groei te schalen.

Conclusie

Met marketingautomatisering kunt u een betere digitale marketingstrategie implementeren. U hoeft niet bij elke e-mail, bericht of campagne die u verstuurt op de knop “verzenden” te drukken. Automatiseringstools kunnen u helpen uw doelgroep te identificeren en de beste inhoud te ontwerpen. Ze activeren ook automatisch acties op basis van klantgedrag en planningen. Nadat u een campagne heeft gelanceerd, kunt u zich concentreren op andere taken en de resultaten analyseren om uw marketingplan bij te stellen. Geautomatiseerde marketingstrategieën kunnen u helpen tijd te besparen, de omzet te verhogen en de ROI te verbeteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *