In deze blogpost zijn we van plan om te graven (bedoelde woordspeling) voor meer diepgaande informatie over Process Mining versus Task Mining. We weten ook, en u, onze lezer, weet ook dat Process Mining en Task Mining niet alleen buzzwords zijn.

Met RPA vergroten we onze expertise bij elk afzonderlijk project. We hebben dit geïmplementeerd sinds we met deze toekomstige technologie zijn begonnen te werken. Het FastPath Automation-team is verheugd om meer te bieden dan alleen RPA. We gaan dieper. Samen met onze partners, Soroco, implementeren we nu complexe projecten om bedrijfsproblemen op te lossen door bruikbare inzichten uit gebruikersinteractiegegevens te ontsluiten en Process Mining en Task Mining te verenigen.

Deze blogpost gaat in op de verschillen en overeenkomsten tussen Process Mining en Task Mining.

Laten we ons begrip van deze technologieën vergroten. Process Mining analyseert de end-to-end processen en subprocessen uit verschillende domeinen – financiën, softwareontwikkeling, gezondheidszorg, e-commerce en vele andere.

Task Mining richt zich op de interactie van een individu met het systeem, zoals de taken die worden uitgevoerd op een applicatie, portal of website.

Task mining versus process mining: belangrijkste kenmerken

Ten eerste is Task mining geen Robotic Process Automation (RPA), Business Process Management (BPM) of andere bekende IT-afkortingen. Hoewel het lijkt op RPA omdat ze allebei gericht zijn op het automatiseren van handmatige taken via machine-interfaces, houden de overeenkomsten daar op.

Ten tweede zullen Task mining en Process mining nooit door elkaar gebruikt worden. U moet zich bewust zijn van de vele verschillen tussen de twee processen. Task mining haalt automatisch bruikbare inzichten uit niet-gestructureerde data. Process mining daarentegen helpt bedrijven te begrijpen hoe mensen in een systeem omgaan door een model van de activiteitenstroom te maken en te analyseren met behulp van gebeurtenislogboeken of andere gegevensbronnen.

Daarom is het nauwkeuriger om te zeggen dat Task Mining Process Mining completeert. Task mining richt zich op het identificeren van specifieke taken en deze toewijzen aan de gebruiker die de taak uitvoert. Process mining richt zich daarentegen op het identificeren van het end-to-end proces dat bestaat uit een reeks activiteiten die worden uitgevoerd om een doel te bereiken of een taak te voltooien.

Task Mining versus Process Mining: welke te kiezen?

Task Mining en RPA

Het belangrijkste verschil tussen Task Mining en RPA is dat terwijl RPA de repetitieve taken probeert te automatiseren die worden uitgevoerd door een medewerker in de backoffice, taak mining zich richt op het extraheren van waardevolle zakelijke inzichten uit gebruikersinteracties met de applicaties die door een organisatie worden gebruikt.

In tegenstelling tot RPA, dat afhankelijk is van vooraf gebouwde sjablonen om bedrijfsprocessen te automatiseren, kan Task Mining snel waardevolle inzichten opleveren in hoe gebruikers omgaan met de applicaties en systemen die een organisatie gebruikt.

Een verkoper gebruikt bijvoorbeeld regelmatig een bepaalde verkoop-app om zijn dagelijkse werk te doen. In dat geval kan het worden geanalyseerd met behulp van een task mining-tool om trends te ontdekken, zoals hoe de app wordt gebruikt om specifieke taken uit te voeren of aan welke delen van de app de verkoper de meeste tijd besteedt bij het voltooien van zijn dagelijkse taken.

Task Mining met FastPathAutomation

Werknemers hebben dagelijks interactie met meerdere interfaces. Als gevolg hiervan besteden veel ondernemingen een aanzienlijke hoeveelheid tijd en geld aan repetitieve handmatige processen die gemakkelijk kunnen worden geautomatiseerd door workflowautomatiseringstechnologie toe te passen. FastPathAutomation kan u helpen uw handmatige processen om te zetten in werkbare workflows die uw medewerkers gemakkelijk kunnen beheren. Onze technologieën bieden een krachtige tool voor workflowautomatisering waarmee uw organisatie haar dagelijkse bedrijfsvoering kan stroomlijnen om de efficiëntie te verbeteren en de productiviteit te verhogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *