RPA in de logistiek

De transport- en logistieke sector is continue in beweging. De economische, sociale, milieu en administratieve veranderingen hebben een enorme invloed op de sector. Om zich efficiënt aan te passen, hebben logistieke bedrijven een veilige constante nodig waarop ze kunnen vertrouwen, ongeacht de evolutie. Mensen moeten dus hun werk verlichten en elke mogelijke probleem aanpakken en RPA in de logistiek heeft een goede plaats op deze markt veroverd.

Robotic Process Automation is een handig hulpmiddel voor automatisering van elk bedrijf, omdat het het werk stroomlijnt en de bedrijfsprestaties verbetert. Bovendien wordt RPA in de logistiek nu al een standaard waarmee rekening moet worden gehouden bij logistiek management.

RPA in logistiek

Logistiek. Zo’n brede term. Het omvat de cumulatieve processen van resourcemanagement. Beginnend vanaf het moment van aanschaf, opslag, transport, eindigend tot het moment van bereiken van de bestemming. Het klinkt als een hoop werk. Maar het hoeft niet zo te zijn. RPA in logistiek is het antwoord op een beter logistiek beheer.

RPA in de logistiek stelt u in staat om de processen zoals gegevensinvoer, het lezen van documenten, het bestellen van de producten en nog veel meer te controleren om de operationele efficiëntie te verbeteren.

Logistieke automatisering op zijn best

Automatisering werkt naast werknemers in een kantoor of een magazijn. Het betekent dat bedrijven die RPA in de logistiek gebruiken, mensen opnieuw kunnen toewijzen om taken uit te voeren waarbij creativiteit en bekwaamheid vereist zijn. Bovendien biedt het combineren van RPA met machine learning u een effectievere route naar de markt. Beide technologieën werden essentieel voor veel logistieke bedrijven.

Logistieke automatisering kan uw bedrijf redden wanneer u wordt geconfronteerd met een tekort aan arbeidskrachten, te veel bestanden om te verwerken of toenemende eisen van de retailers. Softwarerobots kunnen verschillende van deze taken overnemen en snellere en betere resultaten opleveren.

Welk type bewerkingen kunnen geautomatiseerd worden?

Binnen de logistieke sector zijn er tal van processen die het waard zijn om automatiseert te worden. Door op regels gebaseerde, repetitieve taken te automatiseren, kunnen werknemers zich concentreren op activiteiten op hoog niveau. Bovendien werken de softwarerobots 24 uur per dag, elke dag van de week; ze hebben geen vakantie of pauzes nodig en worden niet ziek.

• Ontleden en verwerken van e-mail – ongeacht hoeveel e-mails met bestanden u dagelijks ontvangt – gewoonlijke vragen, pdf’s van verkopers, bestellingen – onze softwarerobots zullen ze gelijk verwerken.

• Uw klanten up-to-date houden – naast e-mails kunnen de robots updates naar uw klanten en partners sturen.

Inventaris – het inventariseren van de goederen vanuit een magazijn kan terecht een vermoeiende klus zijn. Stel je voor dat een robot dit voor je zou kunnen doen?

• Het volgen van de verzending – afhalen, voortgang van verzending, verzendstatus of verzendprocessen brengen veel handmatige en tijdrovende taken met zich mee. We kunnen onze robots zo ontwerpen dat hun alle stappen van de verzendprocedure uitvoeren.

• Facturering – onze softwarerobots halen gegevens uit een grote verzameling bestanden, gebruiken deze om facturen te maken en sturen ze naar de juiste ontvangers.

• Inkooporders verwerken – omdat u fouten wilt voorkomen, kunnen onze robots een nauwkeuriger, beheersbaarder en foutloos aankoopproces produceren.

Belangrijkste voordelen van automatisering

• Lagere kosten

• Verbeterde klantenondersteuning

• Betere procesorganisatie

• Hogere snelheid en hogere productiviteit

• Schaalbaarheid

Conclusie

Wilt u uw werk makkelijker maken en tegelijkertijd de winst van uw bedrijf verhogen? De juiste oplossing o.a. daarvoor is RPA in de logistiek. “Fast” is een softwarerobot die zich toelegt op het automatiseren van repetitieve taken, waardoor uw medewerkers meer tijd hebben voor waardevollere taken. Onze snelle robot is een betrouwbaar instrument voor elk logistiek bedrijf, ongeacht de economische of sociale situatie.

Neem contact met ons op als u mogelijke problemen makkelijk wilt oplossen en hoge prestaties wilt bereiken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *