Wat doet RPA-tools?

RPA-tools, RPA-technologie, RPA software, Robotica: Onze robots – perfectioneren van veel repetitieve handelingen van menselijke gebruikers

Het volume, de herhaling en de voorspelbaarheid zijn de sleutelwoorden in RPA-robotica. Omdat alle hoog-volumineuze, repetitieve en door bedrijfsregels gestuurde processen behoefte hebben aan automatisering.

RPA-tools werkt naast bestaande IT-infrastructuren; het gebruik ervan moet gewoon worden getraind. Dit is een belangrijk voordeel voor bedrijven die gebruikmaken van verouderde systemen. Het werkt samen met front-end infrastructuur en maakt gebruik van exact dezelfde grafische gebruikersinterface (GUI) die individuele werknemers zouden gebruiken om een klus te klaren. Daarom hoeft de IT-infrastructuur niet gewijzigd te worden voor de RPA-software waardoor de kosten tot een minimum worden beperkt.

Er zijn de afgelopen jaren veel analyses gepubliceerd met betrekking tot de impact van RPA-robotica op het wereldwijde zakelijke landschap en de invloed die RPA-technologie zal hebben op het personeel. Net als met elke andere nieuwe technologie zullen RPA-tools niet volledig worden begrepen en projecten niet optimaal gebruikmaken van de RPA-technologie. 

  1. Is de toepassing van RPA-software van invloed op menselijke banen? Velen vrezen dat er veel banen zullen verdwijnen als gevolg van het op grote schaal toepassen van RPA-tools. Er valt niet te ontkennen dat sommige banen door RPA zullen worden vervangen – het meest waarschijnlijk gaat het hierbij om banen in de gegevensinvoer. Maar er is ook een groot scala aan functies die dankzij RPA gaan ontstaan. Historisch gezien hebben nieuwe technologieën bijna altijd geresulteerd in het creëren van meer banen; en bij het op grote schaal integreren van RPA zal dit niet anders zijn. Zo zijn bijvoorbeeld RPA-technologie en RPA-programmeurs functies die zonder technologie niet zouden bestaan. 
  2. Hebben we specialisten nodig om RPA-software uit te voeren? De waargenomen nadelen van nieuwe RPA-technologie zijn dat er specialisten nodig zijn om met die technologie te werken en dat die vaak niet achterwaarts compatibel is. RPA-software kan echter gemakkelijker worden gebruikt door niet-technische gebruikers en werkt gemakkelijker samen met verouderde systemen dan voorheen mogelijk was.
  3. Is RPA-technologie duur? RPA is vaak goedkoper als aanvulling op de bestaande infrastructuur dan conventionele automatisering omdat er naast de reeds bestaande IT-infrastructuur kan worden gewerkt. Met RPA hoeven leidinggevenden in bedrijven geen grote uitgaven te plannen voor de transformatie van de infrastructuur of het uitbesteden van handmatige verwerking.
  4. Is RPA-technologie een cyberbeveiligingsrisico? RPA kan talloze voordelen opleveren voor cyberbeveiliging. Het bedrijf mag de eventuele risico’s niet over het hoofd zien. Zoals bij veel technologieën is het misbruik van informatie – het soort gevoelige gegevenstoepassingen waarmee robots bekend zijn – een aanzienlijk beveiligingsprobleem Problemen kunnen zich voordoen in de vorm van malafide ontwikkelaars die applicatie-robots programmeerden, van malware, adware, trojans en hackers. Toegewijde bedrijven zullen aanvullende maatregelen opnemen voor cyberbeveiliging, waaronder mogelijk gegevensversleuteling en op functie gebaseerde toegang tot vertrouwelijke informatie.

Benieuwd wat RPA voor u kan betekenen?

WIJ ZIJN SILVER UIPATH-CERTIFICAAT

WERK MET ONS!