unattended robots

Onlangs presenteerden we het concept van attended robots en de voordelen welke ze bieden zodra ze binnen bedrijven zijn geïmplementeerd. Dan nu het moment om te praten over unattended robots. Softwarerobots werken zowel op “attended” als “unattended” manieren.

Unattended robots zijn geprogrammeerd om standaard, repetitieve taken uit te voeren die geen menselijke tussenkomst vereisen. Ze kunnen ook op vooraf bepaalde tijden aan het werk worden gezet, inclusief ‘s nachts, en al deze taken van begin tot eind voltooien.

Unattended robots kunnen gegevenscontroles uitvoeren met behulp van vooraf bepaalde bedrijfsregels. Ze kunnen taken uitvoeren zonder menselijke tussenkomst en samenwerken met andere toepassingen. Unattended bots kunnen klantgegevens uit een spreadsheet halen en deze vervolgens automatisch in het juiste programma invoeren. Met unattended bots kunnen bedrijven snel schalen, wat betekent dat ze geen extra werknemers hoeven in te huren om bijvoorbeeld voorraad te beheren, bestellingen te verwerken of betalingen af te handelen.

De voordelen van Unattended robots

Unattended bots kunnen elke combinatie van cognitieve en AI-technologieën gebruiken. Deze technologie kan dus zelf Process Mining en Process Mapping uitvoeren om de beste procesefficiëntie te vinden. Het kan ook werken met ongestructureerde gegevens en het vertrouwt op eerdere gegevensanalyse om conclusies te trekken en voorspellingen te doen over hoe het proces zou moeten werken.

Het voordeel is het vermogen om de productiviteit en schaal te verhogen. Het stelt het personeel in staat om zich te concentreren op hoogwaardig, waardegedreven werk.

  • Het verlaagt de kosten door bots onbeheerd in te zetten. Deze investering kan de productiviteit verhogen, fouten elimineren en de compliance verbeteren.
  • Toegang op afstand is mogelijk. Unattended robots hebben het unieke voordeel dat ze op servers, werkstations en de cloud draaien. Beheerders kunnen de interface op afstand bekijken, analyseren, bewaken en wijzigen.
  • Het kan onbeperkte hoeveelheden gegevens opslaan. Unattended robots zijn waardevol voor industrieën die ononderbroken, nauwkeurige, non-stop operaties nodig hebben (zoals online retail, industie, horeca en gezondheidszorg).
  • Het vergemakkelijkt een meer naadloze executie. Beheerders hebben volledige controle over de activiteiten van Unattended robots, zoals rapportage, auditing en monitoring in realtime. Medewerkers kunnen zich concentreren op belangrijkere taken terwijl batchprocessen op de achtergrond of ‘s nachts worden uitgevoerd. Bovendien kunnen ze de voortgang op elk moment volgen.

Conclusie

Unattended bots voeren taken uit zonder menselijke tussenkomst. Ze zijn geprogrammeerd om rechtstreeks met computersystemen te communiceren om een taak of bedrijfsproces van begin tot eind te voltooien. Deze RPA-bots kunnen hun werk starten volgens een vast schema of wanneer een specifieke gebeurtenis plaatsvindt. Ze werken op de achtergrond en wanneer ze klaar zijn met hun taken, dragen ze hun resultaten over aan een andere werknemer of machine. Unattended Robotic Process Automation verwerkt handmatige taken met een specifiek patroon of een reeks stappen. Het is geprogrammeerd om elke keer dezelfde procedure te volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *