Warehouse Management

De logistieke sector is een sector die de wereld in beweging houdt.

Het levert een belangrijke bijdrage aan de wereldeconomie en wordt voortdurend geconfronteerd met veranderingen: plotselinge veranderingen in regelgeving, milieu eisen, nieuwe markttoetreders, hogere verwachtingen van klanten, disruptieve nieuwe bedrijfsmodellen en nieuwere technologie. Om voorop te blijven lopen, moeten bedrijven de verschuiving omarmen met behulp van alle beschikbare tools op de markt.

RPA aangepast aan logistiek biedt automatisering voor repetitieve gegevensinvoer, het lezen van documenten en productorders. Het uiteindelijke doel is om het operationele aanpassingsvermogen te verbeteren.

Uitdagingen waar we voor staan

Een van de vereisten van onze klant had betrekking op het omgaan met inkomende en uitgaande ontvangsten. Het was een voorheen handmatig afgehandeld proces dat veel tijd en moeite kostte. Het werk was repetitief, inefficiënt en foutgevoelig. Het koppelen van het klantnummer aan ordernummers of het archiveren van bonnetjes onder de klantnummers zijn werkzaamheden die gedaan moeten worden voor de daaropvolgende financiële afwikkeling van diverse klanten.

Vanuit het perspectief van de medewerkers en het bedrijf had het proces, vóór de automatisering, de volgende kenmerken:

 • Saai, overbodig werk
 • Tijdrovend
 • Grote risico’s op fouten
 • Moeilijk te kwantificeren

Onze oplossing

Om dingen gemakkelijker te maken en tijd te besparen, hebben we een software robot gemaakt met één taak, en hij doet het enorm goed.

De robot ontvangt een PDF via E-mail. De PDF wordt automatisch geopend en geclassificeerd als een inkomend of uitgaand ontvangstbewijs. De robot haalt er vervolgens de nodige gegevens uit. De gescande documenten worden gearchiveerd om te voldoen aan een naamgevingsconventie, maken een uitvoerrapport en zijn klaar om naar de klant te worden verzonden.

Nu de robots dit proces voor hun rekening nemen, bespaart het team van onze klant een aantal essentiële werkuren. Om creatieve beslissingen te nemen en meer innovatieve processen te ontwikkelen.

Nawerkingen

 • Nauwkeurige facturatie en archivering
 • Geen records verloren bij verwerking
 • 95% automatisering
 • Twee besparingen in voltijdse equivalenten op arbeidskosten

RPA voordelen

 • Geen handmatige acties
 • Robots vervelen zich nooit
 • Geen typefouten
 • Toegankelijke rapporten (hoeveel bestanden de robot op elk moment heeft verwerkt)

Mening van klanten

Automatisering heeft het wereldwijde personeelsbestand al getransformeerd. Arbeid is een essentieel element in elk logistiek bedrijfsmodel. Tot nu toe was er een afweging tussen kosten en service. Automatisering verandert deze vergelijking en stelt bedrijven in staat om betere service te bieden en tegelijkertijd geld te besparen. Automatisering transformeert enkele van de meest arbeidsintensieve industrieën, zoals warehousing of last-mile delivery.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *