bedrijfsautomatisering

In het afgelopen jaar hebben de economische en sociale veranderingen invloed gehad op bijna alle bedrijven. Elk bedrijf moest zich aanpassen aan het ‘nieuwe normaal’, terwijl de situatie slechter leek dan verwacht. Deze situatie stimuleert bedrijven op zoek te gaan naar een mogelijke oplossing. Veel bedrijven hebben daarom Robotic Process Automation (RPA) en bedrijfsautomatisering omarmt voor optimalisatie van repetitieve taken.

Om het proces van automatisering te vereenvoudigen, heeft UiPath RPA een platform gecreëerd waarmee een softwarerobot naar eigen behoeften kan worden gemaakt. De RPA-technologie brengt belangrijke veranderingen in de processen van het bedrijf, omdat het het werk vereenvoudigt, de efficiëntie meet, helpt bij het nemen van beslissingen en veel geld bespaart.

Als de markt inzakt, is een van de belangrijkste overlevingscriteria het concurrentievoordeel. Als gevolg hiervan hebben veel bedrijven de mogelijkheden overwogen om wensbaarder te worden en zich zo te onderscheiden van de concurrentie. Terwijl het ene bedrijf enorme sommen investeert in verschillende programma’s, passen vele anderen bedrijven, vanuit hun digitaliseringsstrategie, gericht procesautomatisering toe zonder grote investeringen en met betrekkelijke eenvoud.

Optimalisatie en groei met behulp van RPA biedt de volgende voordelen:

  • Aautomatisering van routinetaken, die meestal veel tijd in beslag namen en geen echte waarde voor het bedrijf opleverden
  • Eenvoudige implementatie uit te voeren via bestaande technologieën en gebruikersinterfaces
  • Gebruik Optical Character Recognition (OCR) -technologie om tekst te herkennen
  • Verbetert de kwaliteit en productiviteit aanzienlijk
  • Verzamelt gegevens en creëert waardevolle rapporten bij zakelijke besluitvorming
  • Verlaagt aanzienlijk de kosten die nodig zijn om routinematige bewerkingen uit te voeren
  • Werkt 24/7, zonder pauze en fouten.

Bedrijven met de grootste groei zijn vaak de bedrijven die gelijke tred houden met de ontwikkeling van technologie en software. De technologie van vandaag biedt ons zoveel mogelijkheden en alternatieven dat het nodig is duidelijke doelen te stellen en te begrijpen wat we daarvoor nodig hebben. Volgens McKinsey moet een strategie voor RPA automatisering, om succesvol te zijn, een paar eenvoudige maar verplichte stappen volgen:

1. Bepaal waar bedrijfsautomatisering kan worden geïmplementeerd

Hoewel de gunstige effecten van automatisering zich over het hele bedrijf verspreiden, kunnen alleen bepaalde bewerkingen of processen worden geautomatiseerd. Daarom is het in deze eerste fase nodig om de repetitieve, monotone en routinetaken te identificeren die een softwarerobot kan uitvoeren. Laten we niet vergeten dat RPA breed inzetbaar is. Het kan bijvoorbeeld massa-e-mails verzenden, gegevens kan verzamelen van media zoals pdf’s en gescande documenten, rapporten kan produceren en verzenden, werknemersgeschiedenis kan verifiëren en salarisadministratie kan automatiseren.

2. Implementatie van RPA

De tweede fase is de effectieve implementatie van RPA-technologie, die al snel aanzienlijke besparingen zal opleveren voor het hele bedrijfsbudget. Tegelijkertijd wordt het werk gestroomlijnd en neemt de productiviteit explosief toe. Medewerkers kunnen op dit moment de taken uitvoeren, die echt waarde kunnen toevoegen aan het bedrijf.

3. Werk slim

De weg naar bedrijfsautomatisering moet niet stoppen bij de implementatie van RPA. Deze technologie is slechts de eerste stap naar de digitale transformatie van een bedrijf. Als gevolg hiervan, terwijl we al profiteren van de voordelen van RPA, moeten we blijven zoeken naar nieuwe kansen om het bedrijf te digitaliseren. RPA, samen met Machine Learning (ML) en Artificial Intelligence (AI), kunnen de grenzen van uw visie overschrijden en uw doelen realiseren.

4. Noteer de resultaten

Bij het nemen van zakelijke beslissingen is het belangrijk om inzicht te hebben via echte indicatoren en cijfers te raadplegen. Om het proces van automatisering voort te zetten en RPA uit te breiden naar alle levensvatbare processen, is het noodzakelijk om de impact ervan op reeds geautomatiseerde delen te begrijpen. Bovendien kan het raadplegen van gegevens en analyses een actueel beeld geven van de bedrijfsactiviteit en eventuele fouten opsporen die tot verliezen leiden.

Kortom, RPA is meer dan een softwarerobot. Deze technologie helpt u gemakkelijker en slimmer te werken, geld te verdienen en uw bedrijf te laten groeien met minimale inspanning. De toekomst ligt in de digitale transformatie, eerste kleine stappen zetten is essentieel om dit doel te bereiken.

Wil je zo snel mogelijk profiteren van de voordelen van RPA, neem dan contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *