Automation - more than just saving money

Het automatiseren van bedrijfsprocessen is meer dan alleen het vervangen van menselijke krachten door machines die bepaalde taken uitvoeren. Omdat workflow automatisering zelfveen trend is, heeft het een algehele verandering nodig, van idee tot resultaat.

Alle automatiseringssystemen zoals Robotic Process Automation (RPA), AI en ML zijn bedoeld om bedrijven aanzienlijke besparingen te bezorgen. Echter de winst wordt pas echt zichtbaar wanneer er een nieuw bedrijfsmodel ontstaat – een model dat gericht is op innovatie. Gebleken is dat RPA hierbij de handigste automatiseringstool is – softwarerobots die menselijke handelingen die nodig zijn om repetitieve taken uit te voeren, kunnen leren en reproduceren. Volgens Gartner kan RPA, alleen al binnen Finance enorme besparingen genereren vanuit vermijdbare nabewerking door menselijke fouten.

Robotic Process Automation gaat verder dan geld

Uit Deloitte Global RPA Survey blijkt dat de realiteit met de verwachtingen. Degenen die RPA hebben geïmplementeerd, lijken zo’n positieve ervaring te hebben gehad dat hun verwachtingen neigen te stijgen: ze zijn van mening dat 52% van de FTE-capaciteit (fulltime equivalent) kan worden geproduceerd door softwarerobots. Hierdoor kan het personeel worden ingezet op hun werkelijke en hogere waarde.

Zoals eerder gesteld, zijn de voordelen van RPA niet alleen financieel. We ontdekken ook uit Deloitte Global RPA Survey dat 85% van de respondenten stelt dat RPA voldeed aan of overtrof wat betreft niet-financiële voordelen zoals efficiëntie, tijdigheid en flexibiliteit. In de belangrijkste voordelen van RPA in bedrijven vinden we:

  • Optimaliseer interne bedrijfsprocessen
  • Automatiseer taken, waardoor medewerkers creatiever kunnen zijn
  • Verbetering van producten en diensten
  • Betere zakelijke beslissingen nemen
  • Optimaliseer externe processen
  • Nieuwe producten ontwikkelen
  • Streven naar nieuwe markten
  • Leg de informatie vast die moeilijk te verkrijgen is en pas deze toe
  • Implementeer automatisering om het personeelsbestand te verminderen

De opkomst van RPA in de Covid-19-pandemie

De Covid-19-pandemie en de daaropvolgende economische druk zorgden voor meer interesse in RPA bij veel bedrijven. Ondanks alle negatieve effecten van Covid-19 was het een gunstige fase voor workflow automatisering. Veel bedrijven zijn gegroeid door grootschalige RPA toe te passen, een feit wat ook aanzienlijke voordelen op de lange termijn zal opleveren. Hoewel velen RPA tijdens de pandemie hebben geimplementeerd om deze periode gemakkelijker te overwinnen, worden managers zich steeds meer bewust van de financiële en niet-financiële voordelen die ze de komende jaren zullen hebben.

Gartner voorspelt dat 90% van de grote bedrijven wereldwijd tegen 2022 in een bepaald gebied RPA zullen hebben geïmplementeerd, omdat ze de neiging hebben om bedrijfsprocessen digitaal te ondersteunen ten behoeve van flexibiliteit en schaalbaarheid, terwijl menselijke capaciteit  opnieuw worden ingezet.

Workflow automatisering – zoveel als mogelijk

Ogenschijnlijk snel en zonder het te beseffen, heeft automatisering een bepalende rol ingenomen. Volgens McKinsey heeft 31% van de bedrijven ten minste één proces geautomatiseerd. En net zo snel zal RPA naar verwachting groeien tot $ 2,9 miljard in 2021. Deze hoge cijfers en percentages bewijzen eens te meer het potentieel van RPA en zijn kracht om te optimaliseren.

Het is zeker dat de meeste bedrijven een hoog groeipotentieel hebben, waar ze momenteel niet van profiteren. En dit gebeurt om verschillende redenen: de beperkte menselijke werkcapaciteit, de fouten die onderweg optreden, het gebrek aan personeel en de uitdaging om nieuwe medewerkers te vinden, complexe opleidingen enzovoort. Voor al deze factoren kan RPA de oplossing zijn.

De acceptatie van RPA in alle industrieën en sectoren neemt de komende jaren toe. We naderen het stadium waarin RPA een globale trend wordt, aanwezig in de meeste bedrijven over de hele wereld. Omdat de resultaten veelbelovend zijn, tilt dit ook de doelen naar een hoger niveau.

FastPath Automation is de perfecte automatiseringspartner

FastPath Automation is een UiPath RPA-partner, die zich onderscheidt door de kwaliteit van haar dienstverlening met de filosofie “Outsourced to be insourced”, wat zoveel zegt als: u kunt het uiteindelijk zelf implementeren. Elke softwarerobot is bedoeld als uw beste maatje op het werk, zodat u zo snel mogelijk een groot aantal werkzaamheden kunt uitvoeren.

Waarom is het perfect voor uw bedrijf?

Onze softwarerobots zijn speciaal ontworpen om aan de behoeften van uw bedrijf te voldoen. U hoeft er niet aan te werken. Bovendien kan RPA op bestaande apparatuur worden geïnstalleerd, zodat u niet hoeft te investeren in andere compatibele technologieën. Het enige dat u hoeft te doen, is ons vertellen wat u nodig heeft en ons team van professionals zal zo snel mogelijk de perfecte oplossing leveren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *